Op zaterdag, 20 mei a.s. van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op De Fûgelhelling, De Feart 1 in Ureterp. Heeft u altijd al eens willen weten, wat de Fûgelhelling doet, hoe de dieren verzorgt worden en wat voor dieren? U kunt deze dag alles bekijken: dieren, kooien, vijvers, natuurgebied enz.  en onze vrijwilligers leggen u graag alles uit.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de verblijven van de vogels en zoogdieren, genieten van de vele watervogels in de grote vijver en een wandeling maken door Douwe’s Gea, het natuurgebiedje dat bij De Fûgelhelling hoort. Er staan daar onder andere vier soorten wilde orchideeën en er broeden talloze vogels.

Verder staan er veel kraampjes op het terrein, van verschillende instellingen en kleine bedrijven die met dierverzorging te maken hebben, zoals reptielen, gehaakte dieren, dierenambulance, vogelwacht, bijen en honing, planten, volièrevereniging, een preparateur enz. Voor kinderen is er het pluizen van braakballen van uilen, een speurtocht over het terrein, eendjes, schminken, een echte ranjakoe en een springkussen.

De Fûgelhelling heeft zelf een stand, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over wat het betekent om vrijwilliger te worden als dierverzorger of als bestuurslid. Ook verstrekken de vrijwilligers daar graag informatie over het donateurschap en het belastingvoordeel, dat u heeft als u een vijfjarig contract tekent als donateur. U kunt zich daar ook opgeven als donateur.

In één van de zalen kunnen de foto’s worden bewonderd, die gemaakt zijn in het kader van de fotowedstrijd. De tentoongestelde foto’s zijn geselecteerd door een vakjury, maar bezoekers mogen aanwijzen wie de winnaar moet worden.  Om 4 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Het thema van deze natuurfoto wedstrijd is een confrontatie van mens met natuur. Ook in 2017 wordt het leefgebied van de in het wild levende vogels en zoogdieren kleiner en is de kans groter dat deze vogels of zoogdieren op welke manier dan ook in aanraking komen met ons mensen. Een aantal van deze confrontaties eindigen op een dramatische manier hier in de opvang, maar gelukkig zijn er ook genoeg voorbeelden waar natuur en mens prima samen gaan.

De opbrengst van de open dag gaat naar educatie materiaal. Hiermee hopen wij de kennis van de natuur en hoe er mee om te gaan bij kinderen en volwassen te vergroten.