De inmiddels traditionele open dag van De Fûgelhelling in Ureterp wordt dit jaar gehouden op 26 mei 2018 van 10.00 tot 16.30 uur.
De vele vrijwilligers willen u graag alles laten zien van het opvangcentrum voor vogels en zoogdieren en beantwoorden ook graag uw vragen. U kunt het hele centrum bekijken, alleen de vertrekken waar dieren zitten, die rust nodig hebben, blijven op slot.

Daarnaast is er een aantrekkelijk programma, dat zich voor het grootste deel buiten afspeelt en in het bijzonder is gericht op de jeugd. Het programma vermeldt o.a. informatie over scouting en bushcraft, er is een klimwand met deskundige begeleiding, er is een speurtocht uitgezet over het terrein en kinderen kunnen uit het water van de grote vijver met en microscoop op zoek gaan naar waterbeestjes. De kleintjes mogen de eenden in de vijver voeren.


Ook zijn er verschillende kraampjes met o.a. broodbakken, worstrokerij, eendenkorf vlechten, verrekijkers enz.
Binnen draait regelmatig het rad van fortuin met mooie prijzen.
Een wandeling door het bij De Fûgelhelling horende natuurgebiedje Douwe’s Gea loont de moeite, al zou het alleen maar zijn vanwege de 4 verschillende soorten wilde orchideeën, die dan bloeien.

Kortom het loont de moeite om even langs te komen!
De toegang is uiteraard gratis