De Fûgelhelling uit Ureterp organiseert de komende maand een natuurfotowedstrijd.

Het thema van deze natuurfotowedstrijd is een confrontatie van mens met natuur. Ook in 2017 wordt het leefgebied van de in het wild levende vogels en zoogdieren kleiner en is de kans groter dat deze vogels of zoogdieren op welke manier dan ook in aanraking komen met ons mensen. Een aantal van deze confrontaties eindigen op een dramatische manier waarna de dieren hier in de opvang terecht komen, maar gelukkig zijn er ook genoeg voorbeelden waar natuur en mens prima samen gaan.
Graag zouden we deze unieke gebeurtenissen terug zien op de gevoelige plaat.

De fotowedstrijd bestaat uit 3 categorieën:

Categorie 1: Mens en vogel ( inheems )
Categorie 2: Mens en zoogdier ( inheems)
Categorie 3: Combinatie van de 2 bovengenoemde categorieën voor 14 jaar en jonger.

Inzenden kan tot 5 mei. Daarna zal er een voorselectie gemaakt worden van de beste 25 foto’s per categorie, door natuur- en persfotograaf Marcel van Kammen te samen met onze oud voorzitter en Frieslands meest bekende bioloog Johan de Jong.

Deze fotowedstrijd zal beslist worden op de jaarlijkse Open Dag, 20 mei aanstaande. Alle geselecteerde foto’s zullen op A4 formaat uitgeprint en opgehangen worden, waarna ze te zien zullen zijn op onze Open Dag.

De bezoekers zullen die dag een stembiljet ontvangen waarop zij hun keuze kunnen noteren.

Prijzen: Per categorie zal er een prijs ter waarde van € 50,- beschikbaar worden gesteld door Foto Sipkes uit Groningen.

De winnaars zullen rond 16.00 uur bekend worden gemaakt!

Om mee te doen mail je je naam, woonplaats en telefoonnummer met de foto’s en in welke categorie je mee wilt doen naar info@defugelhelling.nl. Per 2 foto’s kost je dat € 5,-. Deze € 5,- kun je overmaken naar NL84RABO0389098620 onder vermelding van fotowedstrijd, je naam, woonplaats je naam, categorie en handig is ook je mailadres te noemen zodat we jouw foto’s aan de betaling kunnen linken. Foto’s mogen ingestuurd worden op maximaal formaat 3500 pixels langste zijde (20 x 30 cm)

Uiteraard staat het u vrij om 4, 6, 8 of maximaal 10 foto’s in te sturen, maar voor elke 2 extra ingestuurde foto’s wordt telkens € 5,- gerekend.

Mocht uw foto bij de 25 geselecteerden van elke categorie zitten, dan zullen wij u dit per mail laten weten.

De volledige opbrengst van deze wedstrijd is bedoeld als sponsoractie voor de educatieve materialen in de opvang.