Door de omstandigheden rondom COVID-19 hebben we helaas moeten besluiten om onze werkwijze aan te passen en activiteiten niet door te laten gaan. Dierenambulances en particulieren , die vogels en andere dieren brengen, worden gevraagd de dieren in het verblijf bij het ingangshek te plaatsen, het zgn. nachthok. Het nachthok is daarvoor ingericht en de dieren worden uiteraard direct na inbreng verzorgd. Op deze manier worden de contacten tot een minimum beperkt.

De woensdagmiddag blijven we ook de komende tijd gesloten voor publiek.

Dit jaar bestaat onze opvang 45 jaar. We waren van plan om in dit jubileumjaar flink uit te pakken met verschillende activiteiten om het werk van de opvang onder de aandacht te brengen.
In de planning stond onder andere een symposium met deskundige sprekers, een kunsttentoonstelling door bekende kunstenaars uit het opvanggebied van De Fûgelhelling en verschillende kinderactiviteiten. De open dag werd eerder al van het voorjaar verschoven naar 12 september. De open dag op 12 september zal niet doorgaan dit jaar. Ook blijven we voorlopig gesloten op de woensdagmiddagen; dagen waarop normaal gesproken bezoekers een kijkje kunnen nemen bij de dieren in de opvang.
De Fûgelhelling is in 1975 met haar activiteiten begonnen en in der loop der jaren uitgegroeid tot een deskundige opvang voor de behandeling en verzorging van wilde, inheemse vogels- en zoogdieren. Ieder jaar worden er meer dan 10.000 dieren bij onze opvang gebracht.
Voorlopig gaan we ervan uit de jubileumactiviteiten in 2021 bij het 46 jarig bestaan uit te kunnen voeren.
Wilt u De Fûgelhelling steunen? U kunt al donateur worden vanaf €15,- per jaar! https://www.defugelhelling.nl/steun-ons/#Donateur