Op zaterdag, 20 mei a.s. is iedereen welkom op De Fûgelhelling. Heeft u altijd al eens willen weten, wat de Fûgelhelling doet, hoe de dieren verzorgt worden en wat voor dieren? U kunt deze dag alles bekijken: dieren, kooien, vijvers, natuurgebied enz.  en onze vrijwilligers leggen u graag alles uit.

Deze open dag zijn er ook meerdere kraampjes van verschillende natuurorganisaties en bedrijven die natuur- gerelateerde producten aanbieden. Voor de kinderen hebben we een speurtocht, springkussen en andere leuke activiteiten.

Voorafgaand aan de Open Dag kan men meedoen aan een fotowedstrijd. Het thema van deze natuurfoto wedstrijd is een confrontatie van mens met natuur. Ook in 2017 wordt het leefgebied van de in het wild levende vogels en zoogdieren kleiner en is de kans groter dat deze vogels of zoogdieren op welke manier dan ook in aanraking komen met ons mensen. Een aantal van deze confrontaties eindigen op een dramatische manier hier in de opvang, maar gelukkig zijn er ook genoeg voorbeelden waar natuur en mens prima samen gaan.
Op de open dag zal een selectie van de beste foto’s te zien zijn, en u kunt er ook op stemmen. (Meer info over de wedstrijd, binnenkort op onze site). Om 4 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

De opbrengst van de open dag gaat naar educatie materiaal. Hiermee hopen wij de kennis van de natuur en hoe er mee om te gaan bij kinderen en volwassen te vergroten.